Znamy już wyniki XXXIII Konkursu na najlepszą pracę dyplomową, magisterską w Politechnice Łódzkiej organizowanego przez Łódzką Radę FSNT-NOT w Łodzi.

– Najwyżej Komisja oceniła pracę mgr inż. Karoliny Przybyszewskiej przygotowanej pod kierunkiem dr inż. Doroty Bociągi – informuje dr inż. Adam Rylski, przewodniczący Komisji Konkursowej.

Praca magisterska zatytułowana „Opracowanie optymalnych warunków wytwarzania biomateriałów naturalnych przeznaczonych do drukowania wyrobów medycznych techniką 3 D” została zrealizowana na Wydziale Elektrotechniki, Elektroniki, Informatyki i Automatyki, w Instytucie Elektroniki.

Jak poinformował dr inż. A. Rylski wszystkie zgłoszone prace charakteryzowały się bardzo wysokim poziomem naukowym i zdolnością aplikacyjną. W związku z tym Komisja postanowiła wystąpić do Łódzkiej Rady FSNT- NOT z wnioskiem o wyróżnienie trzech  prac:

  • mgr inż. Magdaleny Brzezińskiej, promotor: dr hab. inż. Agnieszka Ruppert, prof. PŁ „Opracowanie konkurencyjnej metody syntezy katalizatorów Cu/nośnik reakcji wodoroodtleniania 5-hydroksymetylofurfuralu”, Wydział Chemiczny, Instytut Chemii Ogólnej i Ekologicznej PŁ.
  •  mgr inż. Pawła Kielanowskiego, promotor: dr hab. inż. Anna Fabijańska, prof. PŁ „Detekcja wczesnych stadiów chorób wśród zwierząt hodowlanych przy wykorzystaniu termografii oraz statycznych metod przetwarzania danych”, Wydział Elektrotechniki, Elektroniki, Informatyki i Automatyki, Instytut Informatyki Stosowanej PŁ.
  •  mgr inż. Agnieszki Węgierskiej, promotor: dr hab. inż. Grzegorz Granosik, prof. PŁ „Oprogramowanie do planowania misji i koordynacji współpracy heterogenicznych robotów mobilnych”, Wydział Elektrotechniki, Elektroniki, Informatyki i Automatyki, Instytut Automatyki PŁ.

Wszystkie nagrody zostaną uroczyście wręczone podczas inauguracji nowego roku akademickiego w PŁ, 2 października w Audytorium A. Sołtana.

Kontynuując przeglądanie witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Szczegółowe informacje w polityce prywatności.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close